Over de persoon René van Gils

Over René van Gils

René is een Amsterdammer in hart en nieren en heeft in het leven heel wat meegemaakt. Goede tijden, slechte tijden. Mooie beelden, minder mooie beelden. Beide typen beelden blijven hem fascineren. Serieus zijn werk doen is belangrijkste voor hem, maar wanneer hij daarnaast mensen aan het lachen weet te maken, is zijn missie geslaagd.

Hij is in oorsprong leraar lichamelijke opvoeding, heeft een paar jaren biologie gestudeerd, maar heeft ook als programmeur en systeembouwer in de IT gewerkt. Bovendien heeft hij door paardrijles te geven, een belangrijk deel van zijn leven besteed om mensen te overtuigen dat paardrijden plezier voor 2 kán en móet zijn. Niet alleen paarden hebben zijn hart gestolen, maar ook de mensen die wat stevige hulp kunnen gebruiken. Hij heeft zich daarom als coach ingezet voor mensen met 1 probleem, of talloze problemen.

Ondanks alle ervaring is hij nog steeds niet klaar. Het werd eens tijd voor hem om anderen te laten zien hoe je ook anders tegen zaken kan aankijken. Daarom heeft hij de Camjo-opleiding gevolgd bij Open Studio in Amsterdam. Nu probeert hij mensen een spiegel voor te houden. Een spiegel die boeit, fascineert, intrigeert en motiverend is.

Het beeld wat een cartoonist van hem had:

 

 

 

 

Is zijn neus echt zo groot?

 

 

 

 

Oordeel zelf.

Deze foto is genomen bij Lief-festival in Utrecht tijdens het maken van een filmportret van Roosje Kuizenga. Roosje is een geweldig mens.

 

René heeft 1 probleem: hij is oprecht in alles en iedereen geïnteresseerd en wil dat ook nog graag vast leggen op camera.  Dat gaat niet lukken: alles… Helaas. Het leven is zo interessant en zo mooi!

Gelukkig zijn sommige momenten ‘te pakken’ met een camera en op ieder moment weer opnieuw te beleven door de opnames terug te zien.

Never a dull moment, dus.

Gegevens, verstrekt via het onderstaande contactformulier, worden uitsluitend gebruikt voor het contact met Van Gils Film Totaal en zullen nooit aan derden worden verstrekt.